سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شاهان حاکم بر مردم اند و دانشمندان حاکم بر شاهان [امام صادق علیه السلام]
 
جمعه 87 شهریور 8 , ساعت 10:38 صبح

                 در جایی که اتوبوسی نمی گذرد بایست

کتاب باید وارد زندگی بشود، من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان می افتم قلبا غمگین می شوم. اگر با کتاب انس پیدا نکنیم جامعه ایرانی به آن هدف و آرزویی که دارد نخواهد رسید. این جملاتی کوتاه از یکی از مهمترین دغدغه های مقام معظم رهبری بود، مهجوریت کتاب و مظلومیت آن در جامعه ما بسیار اندوهناک است.
طعم گس و گاها تلخ کتاب امروز در کام بسیاری از ما قابل مشاهده است ما حتی به چشیدن کتابها هم عادت نکرده ایم. می گویند مطالعه خوراک روح و فکر انسان است و کتاب سفره ای است که غذاهای گوناگون را در اختیار خوانندگان می گذارد و سفره آن برخلاف سفره شکم هرچه گسترده تر مطلوب تر است. هر کدام از ما کتابخانه ای در خانه داریم که علاوه بر کتاب های آموزشی که به اجبار باید آنها را مطالعه کنیم کتابهایی در آن وجود دارد حال آن کتابها یا مفیدند یا غیر مفید و یا قابل مطالعه اند یا خیر؛ مسلم است که به قول بیکن برخی از آنها را باید چشید و برخی را باید بلعید و قلیلی را هم باید جوید و این را هم به خاطر داشته باشیم که عمر کوتاه ما اقتضای این را ندارد که همه کتابهای تولیدی جهان را بخواند بلکه باید با هدف مشخص کتابهای مشخصی که ما را به هدف می رساند را خرید و جوید. جامعه ما به خاطر عدم علاقه به کتاب و مطالعه در حال حرکت به سمت یک جامعه شفاهی است و این بیماری فرهنگی برای ریشه کن کردن یک تمدن کافی است. در تست های مختلفی که توسط دشمنان از این جامعه شفاهی ما گرفته شده است متاسفانه نتایج ناخوشایندی به دنبال داشته است، در یک جامعه بدون مطالعه و بدون اتکاء به استدلالهای عملی شایعه و خرافات اثرات چشمگیر خود رابه دنبال دارد به گونه ای که در سالهای گذشته حجم شایعه ها و میزان باور و اعتقاد مردم به سخنان بدون سند افزایش یافته و پاسخ های مردم نیز به آن مثبت بوده است.
حضرت علی (ع) می فرمایند هر کس اهل مطالعه باشد در سایه مطالعه کتاب به آرامشی بالا دست می یابد که هرگز از او سلب نمی شود.
در اغلب پاسخ هایی که مردم به چرایی نداشتن مطالعه می دهند، فرافکنی و شکستن کاسه بر سر دیگران علت العلل مسایل است در حالی که حداقل هر فردی به اندازه دو ساعت می تواند مطالعه مطلوب و هدفمند با توجه به نیازهای خودش داشته باشد. اما همه دردها بی دردی ماست، یعنی بیماری مهلک بی سوادی درصدد ریشه کن کردن وجودمان است و خود را به لذتهای کوتاه و هیجانهای کاذب سرگرم کرده ایم. در صدد نیستیم که با ارائه آمارها میزان فاصله خود را از فرهنگ و جامعه فرهنگی مشخص کنیم اما با جملاتی کوتاه به استقبال از مطالعه برویم.
برای مطالعه چه کنیم؟ (کوتاه و گویا)
1- خودتان را پیدا کنید.
الف) چرا قصد مطالعه دارید.
ب) چقدر زمان برای مطالعه دارید.
ج) چه مولفی ذهن شما را از تمرکز باز می دارد.
د) با چه موقعیت های جدید و امتیازاتی می توانید قدرت مطالعه را در خود تقویت کنید.
2) عوامل منفی را از ذهنتان خارج کنید. مطمئن باشید اگر تا آخر عمر بنشینید و از گرانی میوه، ترافیک و وضعیت های متفاوت جامعه گلایه کنید هیچ اتفاق جالبی در زندگی شما رخ نمی دهد فقط و فقط امکان مطالعه مفید خود را گرفته اید و در مسیری ایستاده اید که هیچ اتوبوسی نمی گذرد، تلاش کن که گلایه ها و ناکامی های خود را در چاه بزرگی که در درونت است دفن کنی زیرا 98 درصد کسانی که این ناکامی ها را برای آنها تعریف می کنی خوشحال می شوند و فقط 2 درصد ناراحتند که آن هم نمی توانند کاری بکنند.
3) نسبت به خودتان احساس خوبی پیدا کنید، یک تصویر ذهنی مثبت از شما یک قهرمان می سازد البته در تنهایی خودتان نه در حضور جمع هر چند که برخی برعکس در تنهایی به خود می گویند که تو یک پهلوان پنبه بیش نیستی، آدمهای موفق از خود تصاویر موفقی دارند.
4) مطالعه را در وضعیت دلخواه انجام دهید اما اینگونه نباشد که هیچ وضعیت دلخواهی را نداشته باشید. بهترین روزتان باید روزی باشد که مطالعه کرده باشید.
5) متوجه وقت باشید.


--------------------------------------------------------------------------------


 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ